----- WIJ ZIJN ARABESK -----

 

Arabesk is een gemengd koor dat in 1995 is opgericht en momenteel bestaat uit 27 leden. Het repertoire omvat voornamelijk lichte muziek in alle stijlen en genres, meerstemmig (SATB).  Bij concerten wordt er, naast kwalitatief goede zang, ook aandacht besteed aan sfeervolle opstellingen, gepaste choreografie, kleding en decor. Naast 2 jaarlijkse grote concerten zijn er ook kerstoptredens, deelnames aan korendagen en andere uitvoeringen.  

         

   DIRIGENT

Vanaf 1 oktober 2012 is Ton van Baest de dirigent van koor Arabesk. Ton is, in zijn eigen woorden, geboren in een muzikaal nest en begunstigd met muziek in de genen. Eind jaren tachtig van de vorige eeuw heeft hij het dirigeren opgepakt. Om de muzikale bagage uit te breiden, heeft hij diverse opleidingen gevolgd: o.a. de dirigentenopleiding van Gregoriusvereniging, arrangeren bij Tijs Krammer, diverse opleidingen via Kunstbalie (voorheen CVA). In juni 2012 heeft hij de meerjarige dirigentenopleiding bij het Utrechts Centrum voor Kunsten afgerond. Hij heeft in Goirle meerdere koren geleid: Goirles popkoor "Vocal Sound" en vanaf maart 2004 het vrouwen popkoor "Ladies First", maar ook in andere plaatsen was hij actief: vocal group "Circle" in Berkel-Enschot, "De Longstreetsingers"in Waalwijk en jongerenkoor "Melos" in Oisterwijk. Muzikale "uitstapjes"  bij het "Goirles Volkstoneel" en de "Goirlese Revue".  Ton heeft ook de leiding bij het vrouwenkoor "Catalpa" in Dongen en het "Groot Dwergonisch Mannenkoor" in Drunen.

        

 PIANIST

Vanaf 1 mei 2016 is Leon Schenkels de muzikaal begeleider van Arabesk. Leon is in Djakarta geboren en heeft tot zijn 13e jaar in Amsterdam gewoond, waar hij pianoles kreeg van de heer Pickers, die ook dirigent was van het kerkkoor waar Leon als koorknaap zong. Na Amsterdam woonde hij in Oosterhout, waar hij gymnasium alpha volgde bij de paters Capucijnen. De pianolessen werden voortgezet met verschillende leraren. Op het conservatorium, met hoofdvak piano, kreeg hij les van Elly Salomé.  Leon is 40 jaar in dienst geweest van H19 "Centrum voor de Kunsten"in Oosterhout, als pianodocent, maar ook met een aantal aanverwante taken: met name de begeleiding en het organiseren van leerlingconcerten. Als praktiserend musicus begeleidt hij veel koren en solisten en is gedurende 17 jaar dirigent geweest van het koor "Chordanova" in Oosterhout. Muziek is zijn vak, maar vooral ook zijn hobby.